0472 61 62 46 (Mieke) - 0468 47 09 79 (Liesbeth) - 0493 47 98 44 (Tanja) - 0469 25 26 00 (Hatice) info@praktijkmommen.be

Proteïnedieet

Het volgen van een proteïnedieet vraagt een professionele aanpak. Immers, als diëtiste is ons doel mensen te begeleiden naar een blijvend gewichtsverlies. Elk dieet, dus ook een proteïnedieet, eindigt met het aanpassen van de eet- en leefgewoonten en kom je tot een gezonde voeding, een betere leefstijl dan bij de start. Wij gaan je hiermee coachen!

 

Wat is een proteïnedieet?

Een proteïnedieet is een afslankdieet waarin de aanvoer van koolhydraten en vetten tot een minimum herleid wordt. Stapsgewijs worden in de loop van het dieet verschillende voedingsmiddelen opnieuw heringevoerd en proteïneporties afgebouwd.

 

Wat is het doel?

Het eiwitdieet kan perfect ingeschakeld worden als middel om te vermageren en komaf te maken met oude, slechte eetgewoonten. Het is echter belangrijk om doordacht te starten. Dit wil zeggen niet op eigen houtje, maar onder begeleiding van arts en diëtiste. Een proteïnedieet start met een bloedonderzoek om contra-indicaties uit te sluiten.

Wil je slechts enkele kilo’s verliezen of zie je een streng programma niet zitten, dan kan je ook starten met het 2-fasen programma. Zie hieronder.

 

Wat komt er tijdens de begeleiding aan bod ?

Het proteïnedieet werkt in verschillende fasen

3-fasen programma
In het ”3-fasen programma”, start je met een strikte dieetfase waarin je onze producten combineert met groenten en soep en waarbij je alle suikers bant. Na 48 uur heeft je lichaam alle suikerreserves verbruikt en start de natuurlijke afbraak van vetweefsel als energiebron, zodat je hongergevoel verdwijnt.

In deze fase van het dieet worden er enkel eiwitrijke vervangmaaltijden gebruikt in combinatie met verse groenten en soep. De groenten kunnen rauw gegeten worden, maar ook gekookt, gestoofd, je kan wokken,… Bij deze fase van het dieet ga je ook dagelijks 1 à 2 eetlepel olijfolie gebruiken, die bijvoorbeeld verwerkt kan worden in een salade. Twee liter water drinken per dag is zeer belangrijk, eiwitten kunnen immers de nieren belasten! De voeding wordt ook extra aangevuld met voldoende vitamines en mineralen.

Je verliest tot enkele kilo’s per week het gewichtsverlies is afhankelijk van je startgewicht, je oude eetgewoonten,…). Stapsgewijs bouw je daarna in latere dieetstappen andere voedingsmiddelen (zuivel, vlees, …) terug op, en bereik je de stabilisatiefase met behoud van je streefgewicht.

2-fasen programma
In het gematigde ”2-fasen programma” verlies je tot enkele kilo’s per maand. Je combineert onze dieetproducten met groenten, mager vlees of vis en met zuivel en fruit. Stapsgewijs bouw je zo gezonde voedingsgewoonten op en bereik je de stabilisatiefase met behoud van je gewicht.

Een overzicht per dieetfase, lekkere kooktips, gerechten en nuttige tips bij je programma gaan wij je bezorgen. Er is bij ons een ruime keuze in producten. Deze producten kunnen worden ingeschakeld, ongeacht je werksituatie.

 

Resultaat

Een snelle gewichtsdaling is het fijn resultaat van een proteïnedieet, MAAR ook de valkuil!
Wat bedoelen we hiermee?

  • Ja, het proteïnedieet kan leiden tot een spectaculair gewichtsverlies.
  • Neen, het behouden van dit nieuwe gewicht wordt niet gegarandeerd. Dat is jouw taak!

We kunnen niet genoeg hameren op het belang van stabilisatie- en onderhoudsfase. We zien al te vaak mensen die dit dieet in het verleden hebben gedaan, maar zonder begeleiding, of gestopt zijn in de strikte fase…. Of gestopt zijn nadat er (weer) iets is tussen gekomen en de fut eruit was…..

Begrijpen waarom jij in gewicht bent bijgekomen doorheen de jaren is heel belangrijk. Ben je misschien een emotie eter?? Stabilisatie houdt in dat je de nieuwe voedingsgewoonten verder toepast. Uiteraard zien we het als onze taak om je hierin te coachen en te begeleiden.

Ben je bereid al de stappen te doorlopen? Alsook te werken aan gewichtsbehoud? Dan levert deze methode zeer mooie resultaten op en bereik je een tevreden, fit en stralende nieuwe ‘ik’!

Pin It on Pinterest