Psychologen

Algemene werking

Tijdens een eerste gesprek (‘intakegesprek’) worden de moeilijkheden waar je tegenaan loopt in kaart gebracht. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de hulpvraag waar jij mee zit. Na dit gesprek is het belangrijk dat je een klik ervaart met je psycholoog. Dit is nodig om een traject op te starten waarin vertrouwen een belangrijke rol speelt. De ‘veiligheid’ die je ervaart tijdens de sessie stimuleert mee de verandering en groei waar je naar op zoek bent.

Samen gaan we op zoek naar wat voor jou helpend en waardevol is. Zo wordt de frequentie en duur van de begeleiding steeds in overleg bepaald. Een eenmalig gesprek kan ook tot de mogelijkheden behoren.

Voedingsgerelateerde thema’s (begeleid door Tanja)

Je relatie met voeding kan net zoals eender welke relatie ingewikkeld zijn. Daarom werk ik nauw samen met de diëtisten in deze praktijk om je traject naar verandering te ondersteunen. Als team willen we je zo goed mogelijk kunnen helpen met de vraag waar jij mee zit. Onderstaande thema’s kunnen hier een rol spelen:

Motivatie, blijvende gedragsverandering, lijngericht denken, eetproblemen, overgewicht, gezonde levensstijl, emotioneel eten, eetbuien, zelf- en lichaamsbeeld,…

Problemen rond (je relatie met) voeding zijn een dagelijkse confrontatie. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal eist dit zijn tol. Zowel het veranderen van oude gewoontes, maar ook bij ‘omgaan met’ kan ondersteuning een welkome verademing zijn bij deze worstelingen.

Wil je graag ontdekken hoe dit kan werken voor jou? Aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.

Algemeen mentaal welzijn

Heb je het gevoel dat het allemaal even te veel is? Dat je vastloopt op dezelfde thema’s? Of dat je in de knoop zit met jezelf? Dan kan psychologische begeleiding hetgeen zijn dat je weer in beweging zet. Ook als je jezelf beter wilt leren kennen, kan je bij ons terecht.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van thema’s waar we rond werken, maar eigenlijk ben je met eender welke hulpvraag welkom:

Depressieve gevoelens, angstklachten, stress, laag zelfbeeld, onzekerheid, assertiviteit, piekeren, slaapproblemen, perfectionisme, communicatieproblemen in relaties, omgaan met chronische ziektes, omgang en relaties met anderen,…

Verder is psychologische begeleiding niet altijd om klachten te verminderen, maar ook om algemene psychologische gezondheid te verhogen!

Aangezien alle mogelijke thema’s onmogelijk op te sommen zijn, is het best mogelijk dat je jezelf niet herkent in bovenstaande lijst. Misschien is het ook moeilijk om een ‘naam’ te plakken op de klachten waar jij mee zit. Daarom gaan we samen in dialoog om te bespreken waar jou hulpvraag zit en hoe wij daar een rol in kunnen spelen.

Werkgerelateerde thema’s

Voor velen maakt ‘een job’ een groot deel uit van het dagelijks leven. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je werkleven een rol speelt in je algemeen welzijn. Thema’s die hierbij kunnen voorkomen zijn:

Burn-out – motivatieproblemen – botsen met bedrijfscultuur- bore-out – loopbaankeuzes – werkdruk – work-life balance -…..

Hierin sta jij in je professioneel functioneren centraal. Het doel is om jouw welzijn te waarborgen, maar ook om gemotiveerd in het werkveld te kunnen staan.

Pin It on Pinterest