0472 61 62 46 (Mieke) - 0468 47 09 79 (Liesbeth) - 0493 47 98 44 (Tanja) - 0469 25 26 00 (Hatice) info@praktijkmommen.be

Sportvoeding

Tijdens het sporten komen ongetwijfeld een aantal vragen naar boven zoals ‘Wat eet ik nu best na deze inspanning?’ , ‘Hoelang op voorhand moet ik eten om buikpijn tijdens de inspanning voorkomen?’ , ‘Wat en hoeveel kan ik best drinken?’.

De antwoorden op deze vragen kunnen verschillen naargelang de soort inspanning die je moet leveren. Ben je een duursporter of een krachtsporter? Duurt jouw inspanning 30 minuten of 1,5 uur?

De impact van voeding op het leveren van prestaties kan niet onderschat worden. En dit geldt zowel voor topatleten, competitieve en recreatieve sporters. Een eetpatroon aangepast aan de noden en voorkeuren van jou in combinatie met de noden van jouw sport is belangrijk om optimaal te kunnen trainen om zo de gewenste prestaties te kunnen behalen.

Wat kan je verwachten?

Eerst en vooral kijken we samen naar jouw huidige voedingsgewoonten, naar jouw trainingsplan en gewenste doelen. Je krijgt individueel advies en tips om jouw voedingsgewoonten te optimaliseren om zo de gewenste doelen te behalen.

Indien gewenst krijg je een individueel schema, variatielijsten van tussendoortjes, variatielijst voor sportdranken, recepten voor recuperatie,…

Aan het einde van de begeleiding heb je jouw doel bereikt. Je weet zelf welke keuzes je best maakt en op welk moment.

Pin It on Pinterest