0472 61 62 46 (Mieke) - 0468 47 09 79 (Liesbeth) - 0493 47 98 44 (Tanja) - 0469 25 26 00 (Hatice) info@praktijkmommen.be

De herfst is ondertussen begonnen en we beginnen te voelen dat het buiten langzaam weer kouder wordt. De koude slaatjes worden terug vervangen door een echte warme maaltijd. Bij zo’n warme maaltijd horen natuurlijk ook warme groenten en….. een beetje saus daarbij?
Wil je graag een lepel witte saus bij je groenten? Of wil je graag een pastasaus maken zonder te veel calorieën? Lees hieronder dan even verder!
Bechamelsaus light
Benodigdheden:
• 2 eetlepels bloem
• 250ml halfvolle melk
Los de bloem op in een deeltje van de melk.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Voeg al roerend de opgeloste bloem toe aan de melk en laat de saus even doorkoken.
Blijf goed roeren tot de saus dik is.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
Tip: Indien je kaassaus wil maken, kies dan voor magere of light kaas

Rode pastasaus
Benodigdheden:
• 2 eetlepels olijfolie
• 500g gepelde tomaten
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 1 teentje look
• 1 blikje ongesuikerde en ongezouten tomatenpuree
• 1 blokje ontvette bouillon opgelost in 500ml water

Snijdt de tomaten, paprika, ui en een teentje look fijn.
Stoof eerst de groenten aan in een beetje olie
Voeg er vervolgens het blikje tomatenpuree aan toe en blijf regelmatig roeren
Giet nu de bouillon erover en laat even doorkoken.
Werk af met verse kruiden zoals rozemarijn, tijm, oregano, basilicum of laurier.
Tip: Gebruik een staafmixer indien je een gladde saus wil. Zo is de saus ook meteen geschikt voor kinderen en kan je er eventueel wat extra groenten in verstoppen. Handig voor moeilijke etertjes!

Tessa

Pin It on Pinterest