0472 61 62 46 (Mieke) - 0468 47 09 79 (Liesbeth) - 0493 47 98 44 (Tanja) - 0469 25 26 00 (Hatice) info@praktijkmommen.be

DRINKEN

Zorg dat je regelmatig en voldoende drinkt! Ga voor minstens  1,5 liter/dag. Water heeft de voorkeur. Neem je flesje overal mee zodat het altijd binnen handbereik is. Cafeïne en alcohol werken vocht afdrijvend waardoor ze niet aan te raden zijn. Let ook op met frisdranken, dat zijn energiebommen. 1 liter frisdrank bevat 20 klontjes suiker! Door het transpireren verlies je ook veel zouten. Deze kan je compenseren door dagelijks een (koude) soep of groentesap of een sportdrank te gebruiken.

ETEN

Ook al heb je door de warmte minder honger, eet op regelmatige tijdstippen een kleine maaltijd, liefst frisse gerechten met veel groenten en fruit. Laat je inspireren door rauwkostsalades, koude soepen, koude pasta- of rijstgerechten, aardappel- en fruitsalades… Geniet van heerlijke picknicken in de koelte van het bos of van een vis of gevogelte op de barbecue met een slaatje en bruin stokbrood. Gezonde keuzes genoeg!

TUSSENDOORTJES

Verfrissing nodig tussendoor?  Wat dacht je van bevroren bessen,  een verfrissende smoothie, een bolletje sorbet of  ijsblokjes of  ijslolly’s van fruitsap vermengd met stukjes  fruit  of  yoghurt?  Een kommetje frisse yoghurt met vers fruit of ijsgekoeld water met schijfjes citroen en munt zijn ook een aanrader.

BEWEGEN

Een plons in het zwembad zal zeker deugd doen! Doe echter geen grote inspanningen. Beoefen geen sport overdag maar wacht op de koelte van de avond of  start je dag met een ochtendbeweging.

Pin It on Pinterest